fbpx

Första sidan ┃Mariko-bloggen

mariko-logo-trans-white-plain

Vad en ai baserad digital assistent är och hur den kan vara ett stöd för personer med autism och ADHD.

Mariko digital assistent

Hey alla!

Idag vill jag prata om en typ av teknik som jag tror kan vara väldigt användbar för personer med autism och ADHD: en AI-baserad digital assistent.

Men vad är en AI-baserad digital assistent? Jo, det är en typ av programvara som använder sig av konstgjord intelligens (AI) för att hjälpa användaren med olika saker. Dessa assistenter kan göra saker som att hjälpa till med dagliga uppgifter, svara på frågor och ge råd, samt organisera och planera vardagen. De kan även hjälpa användaren att få en bättre förståelse för och kontroll över sin omgivning.

En AI-baserad digital assistent kan vara ett stöd för personer med autism och ADHD på många olika sätt. För personer med autism kan assistenten hjälpa till att strukturera vardagen och ge en känsla av förutsägbarhet, ordning och reda. Det gillar jag 😊 Assistenten kan även ge konkreta råd om hur man ska hantera olika situationer, vilket kan vara svårt att komma på själv när en känner sig stressad och pressad. Grymt bra.

För personer med ADHD kan assistenten hjälpa till med att organisera och planera vardagen och hålla reda på olika uppgifter och måsten. Dessutom kan assistenten fungera som en påminnelse om viktiga saker, så att användaren inte glömmer bort dem. Assistenten kan även ge råd om hur man kan fokusera och koncentrera sig på olika uppgifter. För mig funkar det kanske bra att då och då bli påmind om vad jag håller på med och varför 😉

En AI-baserad digital assistent är också en bra källa till information och kunskap. Den kan hjälpa användaren att söka och få tillgång till olika slags information, samt förklara saker på flera olika sätt. Mariko kan skriva om tex texter i punkform och sammanfatta.

En AI-baserad digital assistent kan även fungera som en slags coach eller mentor, genom att ge råd och stöd. Den kan hjälpa mig att uppnå olika mål och hitta strategier för att hantera olika situationer.

Så… En AI-baserad digital assistent som Mariko är en program vara som använder sig av konstgjord intelligens för att hjälpa dig och mig med olika saker. Den kan hjälpa till med att strukturera vardagen, organisera uppgifter och måsten, få tillgång till information och kunskap, samt ge råd och stöd för att hantera olika situationer. Mariko kan vara en värdefull resurs för att förbättra vardagen och öka självständigheten.

Så om du eller någon du känner har autism eller ADHD och kan tänka sig att testa en AI-baserad digital assistent, så kan det definitivt vara värt att ge det en chans! Det finns många olika typer av assistenter att välja mellan, Mariko är vårt bidrag till världen 🙂 Det kan vara en bra idé att undersöka lite olika alternativ och se vilken som passar bäst för just dina behov.

Hoppas att du har lärt dig lite mer om vad en AI-baserad digital assistent är och hur den kan vara ett stöd för personer med autism och ADHD!

Frågor på det?

/ Mariko

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
WhatsApp
Telegram
Tumblr
Pinterest
Email
Kontakta Mariko
sv_SE